fbpx

Oud Goud verwerken tot een juweel

Oud goud verwerken tot juweel is één van de specialiteiten van Goudsmid Hans Nagy. Bent u in het bezit van enkele gouden juwelen; van een simpel baby armbandje, een oude versleten ring of een hele hoop “lelijk” of gedateerde geel gouden juwelen geërfd?

Dan is het goed om weten dat je dit oud goud kan laten herwerken tot een nieuw juweel.

Oud goud verwerken tot juweel

Er zijn verschillende opties om het oud goud te verwerken tot een juweel. De eerste optie is, u bent gehecht aan het goud omdat het van een van een dierbaar persoon is, dan kan ik dit goud effectief gebruiken om er iets van te maken.

De kleur blijft wel zoals het is, je kan van geel goud geen wit goud maken en omgekeerd. Er moet ook gelet worden op het gehalte van uw oud goud, het is aanbevolen om steeds het juiste gehalte 18 Kt samen te smelten met ander 18 Kt goud en niet te gaan mengen met 14 Kt of 9 of 8 Kt goud. Dit verlaagt aanzienlijk de waarde van uw oud goud maar bovenal kan het goud gaan barsten of scheuren bij het verwerken van dit goud. Het goud moet dan onherroepelijk worden binnen gebracht bij een grote goud raffinaderij om terug te zuiveren.

De 2de mogelijkheid om oud goud te verwerken tot een nieuw juweel is om deze volledig te laten zuiveren en analyseren. Het goud wordt eerst aangekocht bij de raffinaderij waarna ze nadien dit “wisselen” in nieuw, zuiver 24 kt goud. Met dit zuiver goud kan ik eender welke kleur goud aanmaken: wit goud, champagne-wit  goud, warm geel goud, licht geel goud, rozé goud en rood goud. Dat wil dan ook zeggen dat je meerdere kleuren in een ontwerp kan laten verwerken. Met deze wissel verliest u wel een heel klein beetje goud, de raffinaderij rekent uiteraard ook kosten aan om het goud te zuiveren, u dient niets te betalen, ze houden een klein percentage goud in dat ze niet uitbetalen-wisselen.

Er is nog een 3de alternatieve methode, dit als het oud goud door de goudsmid als “potentieel gevaarlijk” om te kunnen barsten bij het verwerken ervan. Bijvoorbeeld als u écht het goud wenst te gebruiken om er iets nieuw van te maken dan werk ik bv samen met een kleinschalige goud-gieter, we werken dan met een origineel model gemaakt in was of geprint met de computer waarna uw eigen oud goud wordt gesmolten en verwerkt in de verloren was techniek.

Contact

Wilt u meer weten over Oud goud verwerken tot juweel dan mag u mij uiteraard altijd vrijblijvend contacteren. Ik beantwoord uw vraag zo spoedig mogelijk.

Bel 0486 76 78 35, mail: info@hansnagy.be of ga naar ons contactformulier.

U zou ook bijvoorbeeld graag uw eigen juweel willen ontwerpen? Goudsmid Hans Nagy werkt uw idee of schets uit. U kunt uiteraard ook uw geliefde of dierbare verrassen met een zelf ontworpen juweel. Geen enkel ander geschenk zal zo uniek zijn. Ook als u geen inspiratie heeft, bespreken we samen hoe uw juweel eruit zou kunnen zien. U krijgt dan een mooi ontwerp waarbij u steeds kunt kiezen of er nog iets moet veranderd worden. Daarna wordt uw juweel volgens het ontwerp vervaardigd. Zo kunt u uw juweel laten maken in het thema van een van uw hobby’s, uw sterrenbeeld enz.

Scroll To Top
  • Menu
Close

Your Cart 0

Close

Shopping cart is empty!

Continue Shopping