fbpx

HANDGEMAAKTE JUWELEN

Handgemaakte juwelen zijn juwelen die voor meer dan 50 procent met de hand zijn vervaardigd, dat is althans ook de regel als je een handmade in Belgium label wil ontvangen en dat ik al gedurende 2 jaar in het bezit van ben.

Handgemaakte juwelen

In mijn atelier, te Sint-Niklaas ontwerp en vaardig ik alles zelf. Vroeger op school werd het ons met de paplepel ingegeven dat handgemaakte juwelen superieur zijn aan massa productie juwelen en dat klopt eigenlijk maar een stukje. Handgemaakte juwelen vanaf nul te beginnen kunnen naar gelang de vakkunde van de goudsmid kan van slecht, middelmatig, goed en zeer goed zijn. Maar handgemaakte juwelen kunnen nooit 100 procent perfect zijn.

Mensen zijn geen computers of robots

Dat geeft natuurlijk wel een menselijk aspect aan de juwelen maar bij sommige handgemaakte juwelen is goed, toch niet goed genoeg. Wat bedoel ik daarmee? Dat handgemaakte juwelen toch niet zo een aanrader is, neen ook niet bepaald. Het is te zien welk juweel men kiest. Er is ook nog een ander bijkomend aspect aan aan handgemaakte juwelen; namelijk de prijs. Omdat het gaat om Europese- Belgische werkuren en de belasting daarop moet de goudsmid-vakman toch redelijk hoge tarieven aanrekenen als deze zelf er ook nog iets aan wil overhouden. Dan is het aan de klant om ervoor te kiezen of men bereid is om een stevige maar toch faire prijs te willen betalen.

Gelukkig zijn er wél alternatieven waar je het beste van 2 werelden combineert, namelijk de intrede van tekenen en printen van juwelen. Sommige die-hards zien dit als een gruwel en zweren moderne technieken compleet af. Dat is toch te kort door de bocht als je het mij zou vragen, wanneer een handgemaakt juweel in diverse delen wordt getekend en geprint en gegoten heb je nog steeds een goede vakman nodig die dit mooi en degelijk kan afwerken en fatsoenlijk in elkaar kan steken.

Contact

Handgemaakte juwelen

Wilt u meer weten over mijn Handgemaakte juwelen dan mag u mij uiteraard altijd vrijblijvend contacteren. Ik beantwoord uw vraag zo spoedig mogelijk.

Bel 0486 76 78 35, mail: info@hansnagy.be of ga naar ons contactformulier.

U zou ook bijvoorbeeld graag uw eigen juweel willen ontwerpen? Goudsmid Hans Nagy werkt uw idee of schets uit. U kunt uiteraard ook uw geliefde of dierbare verrassen met een zelf ontworpen juweel. Geen enkel ander geschenk zal zo uniek zijn. Ook als u geen inspiratie heeft, bespreken we samen hoe uw juweel eruit zou kunnen zien. U krijgt dan een mooi ontwerp waarbij u steeds kunt kiezen of er nog iets moet veranderd worden. Daarna wordt uw juweel volgens het ontwerp vervaardigd. Zo kunt u uw juweel laten maken in het thema van een van uw hobby’s, uw sterrenbeeld enz.

Scroll To Top
  • Menu
Close

Your Cart 0

Close

Shopping cart is empty!

Continue Shopping